Legyél Te az OMÉK sztárfellépője!

2019.07.18.

Egészen 2019. augusztus 21-ig jelentkezhetnek a „Dalban mondjuk el!” című pályázatra azok, akik szeretnék megmutatni és előadni szerzeményüket az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) közönségének.

Az OMÉK szervezője, az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum (AMC) által meghirdetett pályázat célja, hogy a dalon keresztül minél többen megismerhessék Magyarország legnagyobb, legrégebbi és nagy tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvényét, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A pályázók az omekdal@amc.hu e-mail címen adhatják be jelentkezéseiket.

A végső, közönségszavazás által legjobbnak megválasztott pályázat alkotói lehetőséget kapnak az OMÉK nagyszínpadán a megírt dal előadására egy neves magyar együttes előzenekaraként. Emellett a győztesek 400.000 forint értékű ajándékutalványt, OMÉK ajándékcsomagot, páros belépőjegyet kapnak, illetve a szervezők interjúk, videók, PR cikkek megjelentetéséhez és belföldi és külföldi rendezvényeken való részvételhez adnak szakmai és anyagi támogatást. A jelentkezőknek 2-3,5 perces zeneszámot kell írniuk, melynek témája, dalszövege a következő üzenetekre épül (nem mindegyik témának kell kötelezően szerepelnie a dalszövegben):

 • OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár)
 • mezőgazdaság (magyar agrárium, vidéki élet, közös munka, vetés, művelés, betakarítás)
 • élelmiszeripar (magyar élelmiszerek, magyar ételek, minőség)
 • kiállítás (találkozás a vásárlókkal, a legjobb termékek, a munka „gyümölcseinek” bemutatása)
 • vásár (családi program, forgatag, ünnep, együttlét)
 • élelmiszeripari és agrárinnováció (az agrárium és élelmiszeripar „trendi” oldala, precíziós eszközök, robotok, drónok, mezőgazdasági gépek)
 • fenntarthatóság (környezetvédelem, a természetközeli életstílus, a természet adta kincsekkel való tudatos bánásmód)
 • digitalizáció (az agrárium és élelmiszeripar „trendi” oldala, precíziós eszközök, digitális megoldások)
 • nemzetköziség (export-import, a magyar termékek bemutatása és sikere külföldön is)
 • fogyasztói tudatosság (minőségi termékek keresése, egészséges táplálkozás, elérhető információk a termékek összetételéről, eredetéről, útjáról egészen a szántóföldtől az asztalig)
 • agrár életpálya (stabil, kiszámítható, természetközeli, megbecsülést hozó életpálya, 21. századi munkakörülmények)

A kiíró által meghatározott szakmai zsűri a dalok közül 2019. augusztus 30-ig választja ki a legjobb három szerzeményt. Az eredményekről a pályázók 2019. szeptember 2-ig tájékoztatást kapnak. Ezt követően a közösségi média felületen a három legjobb pályázat közül a legmagasabb szavazatszámot elérő dal kerül ki győztesen.

A versennyel kapcsolatos további információkról folyamatosan tájékozódhat a https://omek.amc.hu weboldalon.

vissza