Hírek

446 kilogramm élelmiszert ajánlottak fel jótékony célra a 79. OMÉK kiállítói

2019.10.01.

Idén is gyűjtöttek élelmiszert a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára a 79. OMÉK kiállítói.

tovább

Újszerű termékötletek a SPAR termékinnovációs versenyének legjobbjai között

2019.10.01.

A magyarországi kiskereskedelemben egyedülálló, új kezdeményezés során az áruházlánc az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával a legkiválóbb hazai élelmiszeripari innovációkat kereste az egész országból.

tovább

Tizenöt ország nyolcvanötezer látogatója vett részt a 79. OMÉK-on

2019.09.29.

Több mint nyolcvanötezer látogató részvételével zárult a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), amely négy napon keresztül mutatta be a magyar agrárium és élelmiszergazdaság legjavát a HUNGEXPO területén, vendégországként pedig Marokkó mutatkozott be.

tovább

A vidéki értékek megőrzését díjazták

2019.09.29.

Az agráriumnak szerves része a falusi turizmus, ennek következményeképpen a Falusi Agroturizmus Országos Szövetsége olyan értékeket kíván elhelyezni a turisztikai piacon, amelyet a vidék képvisel. A szövetség közel tíz éve alapított több, az ország régióira szétbontott díjakat, valamint egy különdíjat, mely az egész ország turizmusára kiható, illetve a falusi turizmus ügyét előre vivő tevékenységet értékeli.

tovább

Sikerrel zárult „Az Agrárium Téged vár! Kezedben a jövőnk!” agrárkarrier konferencia

2019.09.27.

Hamis sztereotípiák, gyenge kommunikáció és számos egyéb tényező tartja távol a fiatalokat az agráriumtól, de vannak pozitív példák is: számos területen élénkül az ifjabb generáció érdeklődése a mezőgazdaság iránt. Az átalakuló, digitalizálódó agrárium mellett a munkafeltételek változása és némi kalandvágy is segíthet a mezőgazdaság generációváltásában.

tovább

A fiatalítás és a modernitás jegyében nyitották meg a 79. OMÉK-ot

2019.09.26.

Közel negyvenezer négyzetméteren, 680 kiállító részvételével indult el a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt (OMÉK.) A 2019. szeptember 26-29. között a HUNGEXPO területén zajló esemény Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari tematikájú kiállítása, amelyet Nagy István agrárminiszter és Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nyitott meg.

tovább

OMÉK Díjazottak 2019.

2019.09.26.

Átadták az idei, 79. OMÉK díjait. A részletekért kattintson!

tovább

Idén is jótékony célra fordítják az OMÉK-on megmaradt élelmiszert

2019.09.18.

Évente a világ lakossága mintegy 1,6 milliárd tonna élelmiszert pazarol el, ez az előállított élelmiszerek egyharmadát jelenti. Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, miközben a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) adatai szerint fejenként évente 68 kg élelmiszert dobnak ki, amelyből 33 kg kidobását lehetne tudatos vásárlással megakadályozni.

tovább

Újszerű termékötletek a SPAR-Hungaricool termékinnovációs verseny legjobbjai között

2019.09.17.

A magyarországi kiskereskedelemben egyedülálló, új kezdeményelés sorá az áruházlánc az Agrármarketing Centrum szakmai támogatásával a legkiválóbb hazai élelmiszeripari innovációkat kereste az egész országból.

tovább