A 79. OMÉK közel 40 ezer négyzetméteren biztosít megjelenést a kiállítóknak. Jelentkezhetnek kistermelők, őstermelők, családi gazdálkodók, kis- és középvállalkozások, valamint nagyüzemi agrár- és élelmiszeripari cégek is. A kistermelők számára a termékek árusítására is van lehetőség. A jelentkezési lapok és minden egyéb tudnivaló a honlapról letölthető.
Gyakran ismételt kérdések kiállítóknak
Szakmai nap
Az OMÉK első napja egyben szakmai nap lesz a kiállítók és szakmai látogatók számára. A tematikus nap célja, hogy legnagyobb piaci szereplők is eljöjjenek a szakmai nap programjaira, és elmondják az elmúlt néhány évben szerzett tapasztalataikat. Kiemelt üzenet továbbá a fiatalítás, a generációváltás, de foglalkoznak majd élelmiszertechnológiai és -biztonsági kérdésekkel is. A szakmai programok során foglalkoznak azzal is, hogyan lehet minőségi munkaerőt találni a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban, valamint mi a módja a potenciális munkavállalók megszólításának.
A szakmai programok részét képezik majd az üzletember találkozók, az ún. hosted buyer- és konferencia programok. Ezek az OMÉK teljes ideje alatt zajlanak majd, de a legtöbb ilyen jellegű esemény a csütörtök és pénteki napokon lesz.
Az üzletember találkozókat, vezetett hosted-buyer programokat az agrár- és külgazdasági attasék, és a HEPA (HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.) bevonásával valósítják meg.
A szakmai konferenciák tematikái olyan aktuális agrárgazdasági témák köré csoportosulnak, mint az
- élelmiszerfeldolgozóipar kihívásai,
- az agrárdigitalizáció,
- a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatásai, az öntözés fejlesztési lehetőségei,
- az állattartás körülményeiben tapasztalható változások és ezekhez való alkalmazkodási lehetőségek
A szakmai programok helyszínei:
- F Pavilon (4 épített terem)
- Kerámiaterem
- G Pavilon VIP I. terem
- B pavilon Média terem
- Konferencia központ Tükör terem/ KIV
- 25-ös Pavilon