Állandó programok - Csütörtök

2019.09.26.

Állandó programok

OMÉK Látványkonyha - "A" Pavilon

Naponta többször látványkonyha és kóstoltatás várja a közönséget sztárszakácsok - Marton Adrienn, Bede Róbert, Szőke András – közreműködésével.

2019. szeptember 26. csütörtök

10.00-12.00       "Hazai Ízek, Hazai Asztalokon" Szakiskolák bemutatófőzése nyúl tematikában

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói szaktanári vezetéssel

                              Házi nyúlcomb kelkáposztával, babpürével, kápiapaprika mártással

12.00-15.00        Zöldség-gyümölcs termékpálya bemutatófőzés

                              Koroknay Klári

                              Almás-sárgarépa smoothie hidegen sajtolt szőlőmag olajjal és friss mentával

15.00-18.00        "Hazai Ízek, Hazai Asztalokon" Szakiskolák bemutatófőzése sertés tematikában

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói szaktanári vezetéssel

Baconnal sütött sertés felsál zsályás laskagombával, karamellizált édesburgonyapürével, köles lepénykékkel, fehérboros pecsenyelével

"Kapj rá" stand (104/A) "A" Pavilon

Látványfőzés

10:30 - 12:00

  • Busavagdalt zöldfűszeres mártogatóssal
  • Busapástétom pirítóssal

14:00 - 15:30

  • Levélbe töltött káposzta amurból és busából
  • Céklás füstölt busa rizottó

Fotó és eszközkiállítás

  • Halakat és azok élőhelyét bemutató természetfotókból, valamint a termelési tevékenységek (fél-intenzív és intenzív haltenyésztés) fotóiból fotókiállítás.

Gyerekfoglalkoztatás:

  • 3-12 év közötti gyermekek számára játszósarok játékokkal (társasjáték, könyvek, színezők, egyéb gyermekjátékok).

Helyszíni játék

  • Figyelemfelkeltő játék, kvíz /dietetikai témájú edukációs célú játék, kerékpörgetős kvíz).

Élő hal bemutató nagyméretű akváriumban:

  • Édesvízi halfajták (harcsa, busa, süllő, keszeg, ponty, amur, balin, kárász) bemutatása egy 20.000 liter űrtartalmú óriásakváriumban.

Előadások

vissza