2019.09.26.
Állandó programok
OMÉK Látványkonyha - "A" Pavilon
Naponta többször látványkonyha és kóstoltatás várja a közönséget sztárszakácsok - Marton Adrienn, Bede Róbert, Szőke András – közreműködésével.
2019. szeptember 26. csütörtök
10.00-12.00 "Hazai Ízek, Hazai Asztalokon" Szakiskolák bemutatófőzése nyúl tematikában
Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói szaktanári vezetéssel
Házi nyúlcomb kelkáposztával, babpürével, kápiapaprika mártással
12.00-15.00 Zöldség-gyümölcs termékpálya bemutatófőzés
Koroknay Klári
Almás-sárgarépa smoothie hidegen sajtolt szőlőmag olajjal és friss mentával
15.00-18.00 "Hazai Ízek, Hazai Asztalokon" Szakiskolák bemutatófőzése sertés tematikában
Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói szaktanári vezetéssel
Baconnal sütött sertés felsál zsályás laskagombával, karamellizált édesburgonyapürével, köles lepénykékkel, fehérboros pecsenyelével
"Kapj rá" stand (104/A) "A" Pavilon
Látványfőzés
10:30 - 12:00
- Busavagdalt zöldfűszeres mártogatóssal
- Busapástétom pirítóssal
14:00 - 15:30
- Levélbe töltött káposzta amurból és busából
- Céklás füstölt busa rizottó
Fotó és eszközkiállítás
- Halakat és azok élőhelyét bemutató természetfotókból, valamint a termelési tevékenységek (fél-intenzív és intenzív haltenyésztés) fotóiból fotókiállítás.
Gyerekfoglalkoztatás:
- 3-12 év közötti gyermekek számára játszósarok játékokkal (társasjáték, könyvek, színezők, egyéb gyermekjátékok).
Helyszíni játék
- Figyelemfelkeltő játék, kvíz /dietetikai témájú edukációs célú játék, kerékpörgetős kvíz).
Élő hal bemutató nagyméretű akváriumban:
- Édesvízi halfajták (harcsa, busa, süllő, keszeg, ponty, amur, balin, kárász) bemutatása egy 20.000 liter űrtartalmú óriásakváriumban.